150223 FOM 0794
  • Info
    The Rosenbergs

    Opera i 2 akter

    Tekst

    Rhea Leman


    Musik

    Joachim Holbek


    Uropført 
    på Den Ny Opera

    1. marts 2015


    Turné 

    Danmarksturné i marts 2015


    Varighed

    ca. 2 timer inkl. pause

  • Medvirkende
    Ethel Rosenberg

    Liv Oddveig Midtmageli

    Julius Rosenberg

    Jakob Bloch Jespersen

    Violin

    Heiðrun Petersen

    Cello

    Live Johansson

    Klaver

    Peter Møllehøj

     

  • Holdet bag
    Iscenesættelse

    Rhea Leman

    Scenografi

    Rhea Leman

    Lysdesign

    Thomas Bek Jensen

  • Program

    Se programmet til The Rosenbergs

  • Anmeldelser

    1. marts 2015
    Gregers Dirckinck-Holmfeld

    11. marts 2015
    Politiken

    16. marts 2015
    Fredriksborg Amtsavis

    20. marts 2015
    Weekendavisen

The Rosenbergs 2015

01 Marts 2015 - 30 November -0001

I marts 2015 kunne man i Musikhuset Esbjerg opleve urpremieren på THE ROSENBERGS - et musikdrama, som Den Ny Opera havde bestilt hos dramatikeren Rhea Leman og komponisten Joachim Holbeck.

 ”Angiv din mand - gå fri - og se dine to små drenge vokse op…” Det var tilbuddet til Ethel Rosenberg, der sammen med sin mand Julius stod anklaget for atom-spionage i McCarthy-tidens USA. Ethel nægtede, og de to endte i den elektriske stol. Det er anslaget i forestillingen The Rosenbergs - et musikalsk drama Rhea Leman med musik af Joachim Holbek. Et drama om en idealisme, som med åbne øjne endte med at efterlade to små børn forældreløse - en beretning om de to eneste eksekverede spion-dødsdomme i efterkrigstidens USA - men også, og ikke mindst, historien om en kærlighed mellem to mennesker - en kærlighed, der rakte helt ind i døden…

Med forestillinger som Hitler on the roof og Gorilla er dramatikeren og instruktøren Rhea Leman kvinden bag en række af de senere års fornemste danske teatersuccesser. For forestillingen Gorilla var hun i 2013 nomineret til en Reumert i kategorien Årets Dramatiker. I The Rosenbergs fortsætter Rhea Leman, med baggrund i skelsættende politiske og historiske begivenheder, sine refleksioner over den menneskelige eksistens vildveje.

Joachim Holbek er først og fremmest kendt som filmkomponist, men har bl.a. også komponeret operaen Brødrene Løvehjerte til Det Kongelige Teater. Hans musik til The Rosenbergs har tydelige tråde til samtidens amerikanske populærmusik. Her mødes en knugende alvorlig fortælling med pianobarer og Broadway.