180 x 115 til hjemmeside2
 • Tid Sted Billet
  Rhinguldet 2019

  Musikhuset Esbjerg

  Sø. 25. august kl. 15.00 køb billet

  On. 28. august kl. 19.00 køb billet

  Lø. 31. august kl. 15.00 køb billet

 • Holdet bag
  Iscenesættelse

  Kasper Wilton

  Scenografi

  Marie í Dali

  Lysdesigner

  Michael Breiner

  Sønderjyllands Symfoniorkester

   

  Musikalsk ledelse

  Lars Ole Mathiasen

 • Medvirkende
  Wotan

  Jens Søndergaard

  Loge

  Niklas Björling Rygert

  Fricka

  Randi Stene

  Alberich

  Jesper Buhl

  Freja

  Cornelia Beskow

  Froh

  Magnus Vigilius

  Donner

  Lars Møller

  Fasolt

  Morten Staugaard

  Fafner

  Jesper Brun-Jensen


  Mime

  Jakob Næslund Madsen

  Erda

  N.N.

  Woglinde

  Hanna Husáhr

  Wellgunde

  Trine Bastrup Møller

  Flosshilde

  Johanne Højlund

Rhinguldet

Rhinguldet 2019

Med RHINGULDET fortsætter Den Ny Opera i august 2019 det storværk - en ny samlet produktion af NIBELUNGENS RING - som kompagniet så succesfuldt indledte med produktionen af Valkyrien i 2017. Premieren på RHINGULDET finder sted søndag den 25. august 2019 i Musikhuset Esbjerg.

Prologen

RHINGULDET er forhistorien til Ringen. Dværgen Alberich røver en klump magisk guld fra bunden af Rhinen. Af guldet skaber han en ring - en ring der giver sin ejermand uindskrænket magt - og dermed sætter han hele dén fatale historie på skinner, som tre operaer senere skal ende med gudernes ligbål i Ragnarok.

Nordisk sangerhold

Til produktionen af RHINGULDET er Den Ny Opera i færd med at samle et nordisk sangerhold af fineste klasse. Barytonen Jens Søndergaard får, i rollen som den unge Wotan, sin debut som Wagner-sanger.
Fra Valkyrien er der genhør med Randi Stene i rollen som Fricka, og med det succesfulde Vølsungepar, Cornelia Beskow og Magnus Vigilius, der vender tilbage i rollerne som de to gude-søskende Freja og Froh. Loges store parti synges af den svenske tenor Niklas Bjørling-Rygert, Alberich synges af Jesper Buhl, og jætterne Fasolt og Fafner af Morten Staugaard og Jesper Brun-Jensen.

Kunstnerisk team

Instruktøren Kasper Wilton iscenesætter den nye samlede Esbjerg-Ring. Marie í Dali skaber scenografi og kostumer, og Michael Breiner står bag forestillingernes lysdesign. Produktionen bliver til i et samarbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester - som til lejligheden udvides til 91 musikere. Den musikalske ledelse varetages af operachef Lars Ole Mathiasen.  

Orkestergrav som i Bayreuth

Forud for produktionen af den nye ESBJERG-RING har Den Ny Opera fået lov til at foretage en radikal ombygning af orkestergraven i Musikhuset Esbjerg. Med forbillede i orkestergraven i Wagners eget festspilhus i Bayreuth er orkesteret nu placeret på trinvis faldende niveauer og for messingblæsernes vedkommende ydermere inde under scenen. Den nye orkestergrav, som fik sin ilddåb i forbindelse med Valkyrien, har medført en ny fornem orkesterklang i Musikhusets store sal og ikke mindst en enestående fin balance mellem sangere og orkester. 

Esbjerg-Ringen 2017-2024

Med RHINGULDET føjes andet led til Den Ny Opera og Sønderjyllands Symfoniorkesters store satsning: En ny produktion af hele NIBELUNGENS RING - et projekt, som skal kulminere med den samlede Ring-cyklus i 2024. 

Tidsplanen ser således ud:
2017 VALKYRIEN  -  2019 RHINGULDET  -  2021 SIEGFRIED  -  2023 RAGNAROK 
2024 DEN SAMLEDE RING-CYKLUS