Musikteater i Esbjerg

The English Alehouse

26.08.23

Kl. 19.30

alehouse07_photo_theresa_pewal

Musikhuset Esbjerg, Koncertsalen
Lørdag den 26. august kl. 19.30 køb billet

Koncerten er en del af Sommerfestival 2023
Der kan købes partoutkort til hele festivalen.

100 kr.

Koncerten er en del af Sommerfestival 2023
Der kan købes partoutkort til hele festivalen.

Bjarte Eike (NO): violin, vocals, artistic director Fredrik Bock (SE): guitar, charango, vocals
Per Buhre (SE): viola, vocals
Tom Guthrie (UK): lead vocals, violin
Johannes Lundberg (SE): double bass, vocals
Helge Andreas Norbakken (NO): percussion, vocals Steven Player (UK): dance, guitar, vocals
Hans Knut Sveen (NO): harmonium, harpsichord, vocals MiloŠ Valent (SK): violin, viola, vocals

Vær med! – fyld glasset og oplev musik i verdensklasse, når violinisten Bjarte Eike og hans flok af musikere leger med musikken fra 1600tallet

Koncerten er en del af Den Ny Operas Sommerfestival 2023
Der kan købes partoutkort til hele festivalen.

The English Alehouse Sessions med Bjarte Eike og Barokksolistene
Vær med! – fyld glasset og oplev musik i verdensklasse, når violinisten Bjarte Eike og hans flok af feststemte musikere leger med musikken fra 1600tallet og drager os med ind i en engelsk værtshus-stemning. Koncerten er festivallens sidste – så mon ikke der venter en overraskelse eller to.

Med humor, overvældende virtuositet og en god portion improvisation giver musikerne os et helt særligt indblik i musikkulturen i 1600-tallets London. Både rørende og grumme fortællinger blander sig med dans og fællessang i et program, der lader britiske og skandinaviske folketoner og sømandssange flette sig ind i ouverturer af komponisten Henry Purcell.

The Alehouse Sessions har igennem de sidste 10-15 år udviklet sig til et lidt af et fænomen i den klassiske musikverden. Af den international presse er Eike og Barokksolistenes Alehouse Sessisons blevet kaldt ‘irresistible’ [The Times], ‘superb’ [The Scotsman] and ‘fabulously unrestrained’ [The Guardian].

Bjarte Eike selv fortæller om projektet at ”dets signatur er den helt særlige interaktion mellem musikerne og publikum. Den historiske inspiration har vi fundet i teaterkulturen omkring Shakespeare, hvor det var normalt at publikum højlydt begejstrede kommenterede handlingen på scenen, brød ud i fællessang med spillerne eller buede elendige skuespillere ud. Vi har lyst til på samme måde at invitere publikum med til i festen på scenen!”

Bjarte Eike & Barokksolistene (NO) udforsker og udfordrer de uskrevne regler, som ofte forbindes med fremførelsen af klassisk musik. Og fra scener rundt om i verden, har reaktionerne været overvældende. BaS har det bedst i grænseland, for i måden de arbejder på, er der flydende grænsen mellem det at være musiker og skuespiller. De blander forskellige musikgenrer og improviserer over klassiske stykker og arbejder aktivt for at mindske afstanden mellem scene og sal gennem et stærkt publikumsengagement.
De har haft en særlig forkærlighed for Henry Purcells musikalske verden, men har også udviklet en helt unik form for improvisationsstil og ønsker til stadighed at udvide deres bevidsthed om det at være scenekunstnere. Disse kundskaber har de brugt til at udvikle en række unikke sceniske produktioner for bl.a. The Shakespeare’s Globe Theatre i London, Den Norske Opera og Ballet, Den Ny Opera i Danmark og Haugesund Teater i Norge.

Arrangementet er en del af Den Ny Operas Sommerfestival 2023
Der kan købes partoutkort til hele festivalen.

Anmeldelser

”This terrific concert from the Norwegian group celebrated one particular moment in history when music was banned in public.”
Læs mere
- Ivan Hewett, The Telegraph
Afspil video

Se også vores andre forestillinger

24.08.23

Kl. 19:30

Nyd Italiensk mad til klangen af neapolitanske serenader i Musikhusets Foyer.

25.08.23

Kl. 15.00

#MeToo får (blandt meget andet) en gakket tur i opera-manegen, når sopranen Lisbeth Kjærulf, barytonen Lars Møller og pianisten Peter Møllerhøj med Stand up’era lufter operagenrens beskidte vasketøj.

25.05 —

31.05.23

Det første er stemmen, den lille tone i stemmen. Den lille spids. Stemmen snører og strammer. Og der kommer hængelåse på stemmen og skarpe kanter. Jeg er ikke vred, siger Far. Men bag ved fars stemme er der en lukket dør

Bestil din billet

Send din bestilling, så svarer vi tilbage så hurtigt som muligt.