Musikteater i Esbjerg

Sommerfestival 2023

19.08.23

26.08.23

Festival pass opera sommer

Lørdag den 19. august
19.30 Dido & Æneas – opera af Henry Purcel
Musikhuset Esbjerg, Koncertsalen

Søndag den 20. august
19.30 Dido & Æneas – opera af Henry Purcel
Musikhuset Esbjerg, Koncertsalen

Mandag den 21. august
19.30 Dido & Æneas – opera af Henry Purcel
Musikhuset Esbjerg, Koncertsalen

Tirsdag den 22. august
10.00 Morgensang i Musikhuset

19.30 Den Danske Strygekvartet i Nordby Kirke

Onsdag den 23. august
10.00 Morgensang i Musikhuset

16.00 Efterklange af Dido 1
– mere musik af Henry Purcell
Koncert i Treenighedskirken

19.30 Dreamer’s Circus
Musikhuset, Koncertsalen

Torsdag den 24. august
10.00 Morgensang i Musikhuset

17.00 Efterklange af Dido 2
– Purcell og Monteverdi
Koncert i Treenighedskirken

19.30 Bella Notte – italiensk mad og sang
Musikhuset, Hovedfoyeren

Fredag den 25. august
10.00 Morgensang i Musikhuset

15.00 Stand Up’era
– Opera møder Stand Up I en #MeToo-tid
Musikhuset, Teatersalen

20.30 Livmødre – norsk danseforestilling
Musikhuset, Koncertsalen

Lørdag den 26. august
9.30 og 11.00 Tryllefløjten for de mindste
– sangleg for og med børn og deres forældre
Musikhuset, Mødesalen

13.00 Sild, Snaps & Skønsang
– fiskefrokost med indlagt underholdning
Musikhuset, Hovedfoyeren

19.30 The Alehouse Sessions
– barok/folk jam session med åben bar
Musikhuset, Koncertsalen

Med augustsolen dansende på Esbjergs tage og glimtende i havet tager Den Ny Opera tråden op fra 2020 og 2021 og folder med Sommerfestival 2023 et sprudlende, alsidigt musikalsk-dramatisk program ud.

OBS der kan købes partoutkort til hele festivalen. Læs mere om Partoutkort her.

Kurator bag årets festival er Den Ny Operas faste kunstneriske legekammerat, Bjarte Eike – den utæmmelige musikalske entreprenør bag det det virtuose ensemble Barokksolistene, som igen i år spiller en hovedrolle i de sceniske løjer.

DIDO OG ÆNEAS
Festivalens højdepunkt er en usædvanlig opsætning af et af operagenrens tidlige superhits: Henry Purcell’s Dido og Æneas. Operaen handler om det skæbnesvangre møde mellem Dronningen Dido og helten Æneas. Begge magtfulde og magtbegærlige, men som sårbare mennesker også lette for drilske guder at lege med. Og selvom det kendte højdepunkt uden tvivl er den gudesmukke arie ”Didos klage”, her sunget af den engelske stjernesopran Mary Bevan, så er der meget mere at komme efter i Purcells opera! På scenen vil I ikke bare opleve fabelagtige sangere, men også musikerne i Barokksolistene (NO) vil i denne opsætning befolke dramaet.

HALLINGDANS OG METOO
I kølvandet på opførelserne af Dido og Æneas følger en uge med en bred buket af oplevelser i Musikhuset og omegn. #MeToo får en runde i manegen, når sopranen Lisbeth Kjærulf og barytonen Lars Møller med Stand up’era giver en række operahits et velfortjent kønskritisk eftersyn. Køn spiller også en rolle i danseforestillingen Livmødre, hvor de traditionelt set mandlige norske Hallingdansere er udskiftet med kvindelige fortolkere af kampdansen. En helt unik dansefortælling, der har taget sit norske publikum med storm.

DANSKE ENSEMBLER I VERDENSKLASSE
Vi er umådeligt stolte over som en del af festivalen at kunne byde to af den danske musikscenes største succeser velkommen, nemlig Den Danske Strygekvartet og Dreamers’ Circus. Begge ensembler vil forkæle os med deres musikalske spontanitet og spilleglæde og lyst til at sammensætte nytænkende programmer.

GAMLE KENDINGE – MAD OG SANG
Fra de tidligere festivaler vil der være gensyn med klassikere i Musikhusets hovedfoyer: I Bella Notte serveres italiensk mad og italienske operahits, mens fællessang og nordiske drikkeviser dominerer frokostarrangementet Sild, Snaps og Skønsang. Fællessang vil for øvrigt stå i højsædet, når vi på alle festivalens hverdage kl. 10.00 byder op til Morgensang i Musikhuset.

BØRN OG KIRKE
Med sang og leg drager de 3-6-årige i Tryllefløjten for de mindste, sammen med prins Tamino ud i verden for at finde prinsesse Pamina. Selv drager festivalen med Efterklang ud af Musikhuset og gæster Treenighedskirken i Esbjerg med mere musik af Henry Purcell.

JAM SESSION MED ÅBEN BAR
Festivalen slutter af med et brag af en fest, når Barokksolistene med deres kæmpesucces Alehouse Sessions lader britiske, skandinaviske og klassiske 1600-talstoner flyde sammen i en vanedannende koncertdrik fuld af overraskelser.

Se også vores andre forestillinger

26.08.23

Kl. 19.30

Vær med! – fyld glasset og oplev musik i verdensklasse, når violinisten Bjarte Eike og hans flok af musikere leger med musikken fra 1600tallet

19.08 —

26.08.23

Køb partoutkort til Sommerfestival 2023 og spar penge

23.08.23

Kl. 16.00

Der står mere musik af den engelske barokkomponist Henry Purcell på programmet, når Den Ny Opera, som en del af Festival 2023 præsenterer koncerten Efterklang 1 i Treenighedskirken i Esbjerg.

Bestil din billet

Send din bestilling, så svarer vi tilbage så hurtigt som muligt.