Music theater in Esbjerg

Ragnarok 2025

24.08.25

- 30.08.25

Ragnarok logo forstørret

Musikhuset Esbjerg, Koncertsalen
Søndag den 24. august 2025 kl. 15.00 Køb billet
Onsdag den 27. august 2025 kl. 17.00 Køb billet
Lørdag den 30. august 2025 kl. 15.00 Køb billet

BRÜNNHILDE
Trine Bastrup Møller

SIEGFRIED
Anders Kampmann

HAGEN
Rúni Brattaberg

GUTRUNE
Cornelia Beskow

GUNTHER
Jens Søndergaard

ALBERICH
Jesper Buhl

WALTRAUTE
Dorrotya Lang

WOGLINDE
Sofie Lund

WELLGUNDE
Francine Vis

FLOSSHILDE
Johanne Højlund

DRITTER NORNE
Cornelia Beskow

ZWEITER NORNE
Johanne Højlund

ERSTER NORNE
Dorrotya Lang

ISCENESÆTTELSE
Kasper Wilton

SCENOGRAFI
Marie í Dali

LYSDESIGNER
Michael Breiner

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER

MUSIKALSK LEDELSE
Lars Ole Mathiasen

”Tag til Esbjerg og hør verden begynde!” skrev en begejstret anmelder efter premieren på Esbjerg-Ringens første del i 2017. Nu følger vi op og siger: ”Tag til Esbjerg og se verden gå under”, når vi i august 2025 lader tæppet gå for RAGNAROK!

ESBJERG-RINGEN kapitel 4
Med RAGNAROK fortsætter Den Ny Opera næste år, i august 2025,  det storværk – en ny samlet produktion af NIBELUNGENS RING – som kompagniet så succesfuldt indledte med produktionen af Valkyrien i 2017 fulgt op af Rhinguldet i 2019 og Siegfried i 2022.

Premieren på RAGNAROK finder sted søndag den 24. august 2025 i Musikhuset Esbjerg.

Fornemt sangerhold
Til produktionen af RAGNAROK har Den Ny Opera igen samlet et nordisk sangerhold af fineste klasse. Hele tre nye danske Wagner-stjerner, Trine Bastrup Møller (Brünnhilde), Anders Kampmann (Siegfried) og Jens Søndergaard (Gunther) står på scenen omgivet af et ypperligt sangerhold. Den færøske bas Rúni Brattaberg synger Hagens store parti. Der er gensyn med Cornelia Beskow (som i 2017 var os en formidabel Sieglinde) i rollen som Gutrune. Skønne Jesper Buhl synger Alberich (Nibelungen – hvis ring det hele handler om), mens de øvrige partier vagetages af fornemme sangere som Sofie Lund, Francine Vis, Dorrotya Lang og Johanne Højlund.

Kunstnerisk team
Instruktøren Kasper Wilton iscenesætter den samlede Esbjerg-Ring. Marie í Dali skaber scenografi og kostumer, og Michael Breiner står bag forestillingernes lysdesign. Produktionen bliver til i et samarbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester – som til lejligheden udvides til næsten 100 musikere. Den musikalske ledelse varetages af Lars Ole Mathiasen.

Orkestergrav som i Bayreuth
Forud for produktionen af den nye ESBJERG-RING har Den Ny Opera fået lov til at foretage en radikal ombygning af orkestergraven i Musikhuset Esbjerg. Med forbillede i orkestergraven i Wagners eget festspilhus i Bayreuth er orkesteret nu placeret på trinvis faldende niveauer og for messingblæsernes vedkommende ydermere inde under scenen.

Den nye orkestergrav, som allerede har stået sin prøve i forbindelse med Rhinguldet, Valkyrien og Siegfried har medført en ny fornem orkesterklang i Musikhusets store sal og ikke mindst en enestående fin balance mellem sangere og orkester. Vi tør love, at alene denne helt unikke orkesterlyd-oplevelse vil være turen og billetprisen værd.

Ragnarok
Ringen driver sit hærgende spil. Brünnhilde har den – Siegfried gav hende den (uvidende om dens kraft og forbandelse) som en kærlighedsgave. Hagen, Alberich søn, kender alt til ringens magt – han er selv sat i verden alene for at erobre den. Med list styrer Hagen spillet, der fører til Siegfrieds død. Sent indser Brünnhilde, at ringen må tilbage i floden – ned på bunden af Rhinen hvorfra Alberich 15 timers opera tidligere røvede guldet, den er gjort af…

Var tredje kapitel, Siegfried, et sommereventyr med drage, guld og en sovende valkyrie på et bjerg, er RAGNAROK på én gang universel undergangs/fornyelses-myte og blodig alvor i virkelighedes verden…

Esbjerg-Ringen 2017-2028
Med RAGNAROK føjes fjerde led til Den Ny Opera og Sønderjyllands Symfoniorkesters store satsning: En ny produktion af hele NIBELUNGENS RING – et projekt, som efter planen skal kulminere med den samlede Ring-cyklus i 2028.

Tidsplanen ser nu således ud:
2017 VALKYRIEN – 2019 RHINGULDET – 2022 SIEGFRIED – 2025 RAGNAROK
2028 DEN SAMLEDE RING-CYKLUS

Reviews

”Den ny Opera gør det igen: Løfter en ambitiøs og svær opgave til topkarakter – takket være fremragende sangere med Magnus Vigilius i titelrollen og en gennemtænkt og logisk iscenesættelse.”
Read More
- Ulla Strømberg, Kulturkupeen, om Siegfried 2022
”Sikke kræfter, egnsteatret slipper løs på scenen… Magnus Vigilius stråler i titelrollen som den uvidende, men frygtløse Siegfried.”
Read More
- Sune Anderberg, Kristeligt Dagblad, om Siegfried 2022

See our other shows

11.06.24 —

14.06.24

En elektroakustisk interaktiv forestilling for de 6-7-årige.

29.03 —

30.03.25

Intet forår uden Operafrokost! Vær med når Den Ny Opera og Musikhuset Esbjerg i marts 2025 inviterer til Operafrokost i Hovedfoyeren.

21.11 —

28.11.24

Hvad stiller man op, når man har fået en lillesøster, som skriger så meget, at ens forældre begynder at skændes? En forrygende historie af Kim Fupz Aakeson for de 5-10 årige.

Bestil din billet

Send din bestilling, så svarer vi tilbage så hurtigt som muligt.

Book your ticket

Send your order request and we will be back soon.