Musikteater i Esbjerg

Rhinguldet (2019)

Rhinguldet DNO_01

Musikhuset Esbjerg, Koncertsalen
Forestillingen spilledes i august 2019

WOTAN
Jens Søndergaard

LOGE
Niklas Björling Rygert

FRICKA
Randi Stene

ALBERICH
Jesper Buhl

FREJA
Elsebeth Dreisig

FROH
Magnus Vigilius

DONNER
Lars Møller

FASOLT
Morten Staugaard

FAFNER
Jesper Brun-Jensen

MIME
Jakob Næslund Madsen

ERDA
Johanne Højlund

WOGLINDE
Hanna Husáhr

WELLGUNDE
Trine Bastrup Møller

FLOSSHILDE
Johanne Højlund

ISCENESÆTTELSE
Kasper Wilton

SCENOGRAFI
Marie í Dali

LYSDESIGNER
Michael Breiner

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER

MUSIKALSK LEDELSE
Lars Ole Mathiasen

Med RHINGULDET fortsatte Den Ny Opera i august 2019 det storværk, som efter planen skal kulminere med en helt ny samlet Ring-cyklus i 2027.

Denne side er den oprindelige RHINGULDET-side. Her kan De finde oplysninger om medvirkende, forestillingsprogrammet, anmeldelser m.m.

RHINGULDET 2019

Med RHINGULDET fortsatte Den Ny Opera i august 2019 det storværk – en ny samlet produktion af NIBELUNGENS RING – som kompagniet så succesfuldt indledte med produktionen af Valkyrien i 2017. Premieren på RHINGULDET fandt sted søndag den 25. august 2019 i Musikhuset Esbjerg.

PROLOGEN

RHINGULDET er forhistorien til Ringen. Dværgen Alberich røver en klump magisk guld fra bunden af Rhinen. Af guldet skaber han en ring – en ring der giver sin ejermand uindskrænket magt – og dermed sætter han hele den fatale historie på skinner, som tre operaer senere skal ende med gudernes ligbål i Ragnarok.

NORDISK SANGERHOLD

Til produktionen af RHINGULDET havde Den Ny Opera samlet et nordisk sangerhold af fineste klasse. Barytonen Jens Søndergaard fik, i rollen som den unge Wotan, sin debut som Wagner-sanger.
Fra Valkyrien var der genhør med Randi Stene i rollen som Fricka og Magnus Vigilius, der vendte tilbage i rollen som Froh. Loges store parti blev sunget af den svenske tenor Niklas Bjørling-Rygert, Alberich blev sunget af af Jesper Buhl, Freja af Elsebeth Dreisig, jætterne Fasolt og Fafner af Morten Staugaard og Jesper Brun-Jensen, mens man i rollerne som de tre Rhindøtre kunne opleve Hanna Husáhr, Trine Bastrup Møller og Johanne Højlund, der ligeledes tog sig af Erdas parti.

KUNSTNERISK TEAM

Instruktøren Kasper Wilton iscenesætter den nye samlede Esbjerg-Ring. Marie í Dali skaber scenografi og kostumer, og Michael Breiner står bag forestillingernes lysdesign. Produktionen bliver til i et samarbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester – som til lejligheden udvides til 91 musikere. Den musikalske ledelse varetages af operachef Lars Ole Mathiasen.

ORKESTERGRAV SOM I BAYREUTH

Forud for produktionen af den nye ESBJERG-RING har Den Ny Opera fået lov til at foretage en radikal ombygning af orkestergraven i Musikhuset Esbjerg. Med forbillede i orkestergraven i Wagners eget festspilhus i Bayreuth er orkesteret nu placeret på trinvis faldende niveauer og for messingblæsernes vedkommende ydermere inde under scenen. Den nye orkestergrav, som fik sin ilddåb i forbindelse med Valkyrien, har medført en ny fornem orkesterklang i Musikhusets store sal og ikke mindst en enestående fin balance mellem sangere og orkester.

ESBJERG-RINGEN 2017-2027

Med RHINGULDET føjes andet led til Den Ny Opera og Sønderjyllands Symfoniorkesters store satsning: En ny produktion af hele NIBELUNGENS RING – et projekt, som skal kulminere med den samlede Ring-cyklus i 2027.

Tidsplanen ser således ud:
2017 VALKYRIEN  –  2019 RHINGULDET  –  2022 SIEGFRIED  –  2025 RAGNAROK
2027 DEN SAMLEDE RING-CYKLUS

Anmeldelser

”Hele landets (musik)kulturelle prominens retter blikket mod Esbjerg, fordi den ved, at enhver opførelse af Ringener noget betydningsfuldt og ikke bare en event ligesom alle mulige andre.”
Læs mere
- Peter Wang - Operamagasinet Ascolta
”Rhinguldet mestrer til fulde en af kunstens fornemme discipliner: at få beskueren til at tænke selv”
Læs mere
- Rachel Einarsson, Jyllandsposten

Se også vores andre forestillinger

19.01 —

28.04.24

Sammen med Figaros sender Den Ny Opera igen en klassiker i usædvanlig fri fortolkning afsted på Danmarksturné!

05.10 —

12.10.23

STRØM er en nyskrevet børneopera om krop og sanselighed i en digitaliseret verden….

25.01 —

01.02.24

Hvad stiller man op, når man har fået en lillesøster, som skriger så meget, at ens forældre begynder at skændes? En forrygende historie af Kim Fupz Aakeson for de 5-10 årige.

Bestil din billet

Send din bestilling, så svarer vi tilbage så hurtigt som muligt.