Musikteater i Esbjerg

Sigfried (2022)

SIegfried foto 9

Musikhuset Esbjerg, Koncertsalen
Forestillingen spilledes i august 2022

SIEGFRIED
Magnus Vigilius

MIME
Niklas Björling Rygert

WOTAN/VANDREREN
Jens Søndergaard

BRÜNNHILDE
Trine Bastrup Møller

ALBERICH
Jesper Buhl

FAFNER
Jesper Brun-Jensen

ERDA
Anna Larsson

WALDVOGEL
Sofie Lund

ISCENESÆTTELSE
Kasper Wilton

SCENOGRAFI
Marie í Dali

LYSDESIGNER
Michael Breiner

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER

MUSIKALSK LEDELSE
Lars Ole Mathiasen
& Harry Sever

Med SIEGFRIED fortsatte Den Ny Opera i august 2022 det storværk - en ny samlet produktion af NIBELUNGENS RING - som kompagniet så succesfuldt indledte med produktionen af Valkyrien i 2017 fulgt op af Rhinguldet i 2019.

Denne side er den oprindelige SIEGFRIED 2022 side. Her kan De finde oplysninger om medvirkende, anmeldelser m.m.

ESBJERG-RINGEN kapitel 3
Med SIEGFRIED fortsatte Den Ny Opera i august 2022 det storværk – en ny samlet produktion af NIBELUNGENS RING – som kompagniet så succesfuldt indledte med produktionen af Valkyrien i 2017 fulgt op af Rhinguldet i 2019. Premieren på SIEGFRIED fandt sted søndag den 21. august 2022 i Musikhuset Esbjerg.

Nordisk sangerhold
Til produktionen af SIEGFRIED havde Den Ny Opera igen samlet et nordisk sangerhold af fineste klasse. I titelrollen kastede den danske tenor Magnus Vigilius sig, efter succesen som Siegmund i Valkyrien sig over endnu et af Wagnerfagets helt store skikkelser, den unge Siegfried. Sopranen Trine Bastrup Møller var en ny strålende dansk Brünnhilde, svenske Niklas Bjørling-Rygert sang Mimes store parti og fra Rhinguldet var der genhør med bl.a Jens Søndergaard i rollen som Wotan/Vandreren, Jesper Buhl som Alberich og Jesper Brun-Jensen som den til drage omskabte Fafner. Erda parti blev sunget af den svenske stjerne-mezzosopran Anna Larsson.

Kunstnerisk team
Instruktøren Kasper Wilton iscenesætter den nye samlede Esbjerg-Ring. Marie í Dali skaber scenografi og kostumer, og Michael Breiner står bag forestillingernes lysdesign. Produktionen bliver til i et samarbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester – som til lejligheden udvides til 91 musikere. Den musikalske ledelse varetages dirigenterne Lars Ole Mathiasen og Harry Sever.

Orkestergrav som i Bayreuth
Forud for produktionen af den nye ESBJERG-RING har Den Ny Opera fået lov til at foretage en radikal ombygning af orkestergraven i Musikhuset Esbjerg. Med forbillede i orkestergraven i Wagners eget festspilhus i Bayreuth er orkesteret nu placeret på trinvis faldende niveauer og for messingblæsernes vedkommende ydermere inde under scenen. Den nye orkestergrav, som allerede har stået sin prøve i forbindelse med Valkyrien og Rhinguldet har medført en ny fornem orkesterklang i Musikhusets store sal og ikke mindst en enestående fin balance mellem sangere og orkester.

Siegfried
På en klippe ligger den sovende Brünnhilde omgivet af en mur af ild. Kun den der ikke kender frygten kan gennembryde muren og vække hende. Mange år er gået. Men nu nærmer en ung mand sig. Et menneske som aldrig har lært frygten at kende – Siegfried!

I en hule i skoven ligger jætten Fafner i skikkelse af en drage og vogter på Nibelungens Ring. For at eje den alene slog han sin egen bror ihjel. Mange år er gået. Men nu nærmer en ung mand sig. Et menneske som har begivet sig ud i verden for at lære frygten at kende – Siegfried!

I en anden hule gemmer den onde dværg Mime et sønderdelt sværd. Hos sig har han et barn som ikke er hans eget. Et barn som aldrig har lært at frygte – Siegfried!

Mange år er gået. Nu er sværdet smedet igen. Nu vil Siegfried bort. Nu skal dragen fældes. Nu skal Brünnhilde vækkes!

Det lyder som er eventyr. Og man kan da også med rette betegne tredje del af Nibelungens Ring, SIEGFRIED som et eventyr. SIEGFRIED er sommeren, scherzoen, komedien i Ringen – men en komedie som bygger på og fortsættes i blodig alvor…

Esbjerg-Ringen 2017-2027

Med SIEGFRIED føjedes tredje led til Den Ny Opera og Sønderjyllands Symfoniorkesters store satsning: En ny produktion af hele NIBELUNGENS RING – et projekt, som efter planen skal kulminere med den samlede Ring-cyklus i 2027.

Tidsplanen ser nu således ud:
2017 VALKYRIEN – 2019 RHINGULDET – 2022 SIEGFRIED – 2025 RAGNAROK
2027 DEN SAMLEDE RING-CYKLUS

Anmeldelser

”Den ny Opera gør det igen: Løfter en ambitiøs og svær opgave til topkarakter – takket være fremragende sangere med Magnus Vigilius i titelrollen og en gennemtænkt og logisk iscenesættelse.”
Læs mere
- Ulla Strømberg, Kulturkupeen, om Siegfried 2022
”Sikke kræfter, egnsteatret slipper løs på scenen… Magnus Vigilius stråler i titelrollen som den uvidende, men frygtløse Siegfried.”
Læs mere
- Sune Anderberg, Kristeligt Dagblad, om Siegfried 2022

Se også vores andre forestillinger

18.01 —

28.04.25

Sammen med Figaros sender Den Ny Opera igen en universel klassiker i usædvanlig fri fortolkning afsted på Danmarksturné!

28.08.24

Kl. 16.00

Foredrag/samtale med instruktør og dirigent om den aktuelle Tryllefløjten-opsætning

31.08.24

Kl. 11:00

Operabrunch – Forrygende Festival-Finale!

Bestil din billet

Send din bestilling, så svarer vi tilbage så hurtigt som muligt.